Zupa grzybowa z kładzionymi kluseczkami 250/70 14.00
Barszcz wigilijny 300ml 6.00
     
Pierogi z kapustą i grzybami 1kg 36.00
Pierogi z makiem i bakaliami 1kg 40.00
Uszka z grzybami 1kg 55.00
Łazanki z kapustą i grzybami 1kg 32.00
Paszteciki drożdżowe z kapustą i grzybami 2szt. 6.00
Gołąbki z kaszą i grzybami/sos grzybowy 2szt. 20.00
Karp po żydowsku 1szt. 60.00
Filety z karpia po żydowsku 70g 9.00
Galantyna z karpia z rodzynkami 70g 10.00
Roladki z pstrąga faszerowane grzybami 70g 9.00
Ryba po grecku 70g 9.00
Filety z sandacza w delikatnej galaretce 70g 15.00
Filety z łososia zapiekane z masełkiem cytrynowym podane na sałatce z kip persa 100g 15.00
Śledź w oleju z pieprzem tłuczonym 100g 10.00
Śledź w śmietanie 100g 10.00
Śledź z grzybami 100g 15.00

 



Sałatka jarzynowa 100g 10.00
Sałatka śledziowa 100g 15.00
Sałatka drobiowa z winogronami i migdałami (na dwie osoby) por. 250g 21.00
Sałatka z grillowanej polędwicy (na dwie osoby) por. 250g 21.00

 


(w całości pieczone lub gotowane do pieczenia)

Pieczona szynka z kością z chrupiącą skórką ok. 6kg 1szt. 420.00
Indyk faszerowany ok. 5kg (w całości) 1szt. 250.00
Kaczka faszerowana jabłkami lub mięskiem z tymiankiem (w całości) 1szt. 190.00
Gęś faszerowana kaszą lub grzybami 1szt. 250.00
Pieczona kieszeń z boczku faszerowana mięskiem 1kg 70.00
Pieczona karkówka 1kg 70.00

 



Pasztet mięsny z grzybami (keksówka) ok. 800g 65.00
Pasztet z dziczyzny z jałowcem (keksówka) ok. 800g 85.00
Pasztet świąteczny (keksówka) ok. 800g 65.00

 



Roladka z polędwiczki wp. z suszonymi grzybami 60g 9.00
Rolada cielęca faszerowana rodzynkami 60g 9.00
Rolada z indyka faszerowana szynką i morelą 60g 9.00
Galantynka z kurczaka (pieczona) 60g 8.00
Rolada z kaczki faszerowana mięskiem i kawałkami gruszki 60g 10.00
Galantynka z kaczki 60g 10.00
Fileciki z kaczki z płatkami gruszki i żurawinką 60g 10.00

 



Szarlotka z cynamonem (blacha ok. 3.3kg)   140.00
Sernik z serka mascarpone (blacha ok.3kg)   160.00
Orzechowiec (blacha ok. 3.5kg)   160.00

Zamówienia:
tel. restauracja - 91 452 63 74
Jola Zdobylak - 509 316 969
Basia Willim - 510 105 351

Restauracja Virga, al. Wojska Polskiego 245, 71–346 Szczecin
tel. +4891 452 63 74, e-mail: virga@virga.com.pl
powitanie | organizujemy | menu | galeria | prasa | kontakt
copyright © 2011 Restauracja Virga
Projekt: Agencja Reklamowa MADISON